İçeriğe geç

Spor Salonu Ruhsatı Nereden Alınır

Spor salonu açmak için nereye başvurulur?

Bilgi almak için il/ilçe spor müdürlüğünün iletişim numarasını arayıp spor salonu işletme ruhsatı istediğinizi söyleyin. Size bölgenizdeki hangi kuruma evrakları teslim etmeniz gerektiğini söyleyeceklerdir.

Antrenörlük belgesi olmadan spor salonu açılabilir mi?

Spor salonunun başvuruda bulunabilmesi için en az bir eğitmenle sözleşme imzalanması gerekiyor.

Spor salonu vergi levhası nasıl alınır?

Vergi sertifikası almak için kullanıcı oturum açma alanındaki bilgilerinizin bulunduğu sayfaya gidin. “İstekler” sekmesine tıklayın. Açılan penceredeki seçeneklerde “Vergi sertifikası oluştur” seçeneğine tıklayın.

Belediyenin spor salonuna nasıl kayıt olunur?

Büyükşehir Belediyesi tesislerinde antrenman yapmak isteyenler bunu online olarak yapabilirler. Spor.istanbul web sitesini ziyaret ederek, en yakın tesiste istedikleri branşlara kayıt yaptırabilirler.

Spor salonlarını kim denetler?

İSTANBUL İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ İstanbul Gençlik Hizmetleri, Spor İl Müdürlüğü, İstanbul’da faaliyet gösteren özel spor salonlarını sıkı bir şekilde denetliyor. Özellikle yabancı madde kullanımının önlenmesi için lisansların dikkatlice incelendiği özel salonlarda denetimler artırılıyor.

Spor salonları hangi bakanlığa bağlıdır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik tesisleri ve spor tesislerine yatırım yaparak yoğun bir yıl geçirdi.

Fitness salonu kaç m2 olmalı?

Fitness alanı için salonların aşağıdaki ölçüleri geçerlidir: Sağlıklı yaşam, fitness ve kondisyon amaçlı, kişiye veya gruba uygun egzersiz programı bulunan, fitness ve vücut geliştirme için üretilmiş aletli veya aletsiz, açık veya kapalı alanlarda en az 10 m² olmalıdır.

Antrenörlük belgesi kaç para?

ANTRENÖR YETİŞTİRME PROGRAMI TOPLAM TFF HESAP ÜCRETİUEFA ELİT A LİSANSI280.000280.000UEFA A LİSANSI210.000210.000UEFA B/A KOMBİNE525.000525.000UEFA B LİSANSI140.000134.

1 kademe wellness ile salon açılır mı?

Sağlıklı yaşam sertifikasıyla spor salonu açabilir miyim? Evet açabilirsiniz.

Vergi levhası çıkarma kaç TL?

Vergi Beyanı İçin İstenen Ücretler: İstenen belgeler için toplam ücret ortalama 625 TL’dir. Bu ücretlere imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaletnamesi 150 TL, defter ücreti 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi masraflar dahildir.

Spor salonu açmak mantıklı mı?

Bir spor salonu açmanın birçok faydası vardır. İlk olarak, kendi işinizi yapma ve kendinizi ifade etme özgürlüğüne sahip olursunuz. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdüren insanların ihtiyaçlarını karşılamak için harika bir fırsattır ve bir spor salonu açmak ekonomik olarak kazançlı bir iş olabilir.

Spor salonları vergiden muaf mı?

Eğitim ve spor faaliyetlerinde bulunan anonim şirketler, sadece eğitim ve spor faaliyetlerinde bulunmaları kaydıyla kurumlar vergisinden muaftır.

Spor salonu açmak için hangi belge lazım?

Madde 10 – Gerçek veya tüzel kişiler, spor tesisi açabilmek için, faaliyet gösterecekleri spor dalı için yetkili spor federasyonundan yeterlilik belgesi almak zorundadırlar.

Belediye spor salonları ücretli mi?

Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 50’den fazla spor tesisi futboldan yüzmeye kadar çeşitli spor alanlarında hizmet veriyor. Belediyenin spor tesislerinden hafta boyunca sabah 8:00’den akşam 6:00’a kadar.

Spor salonu açmak için antrenörlük belgesi gerekli mi?

Spor salonunun başvuruda bulunabilmesi için en az bir eğitmenle sözleşme imzalanması gerekiyor.

Spor kulübü kurmak için nereye başvurulur?

Futbol faaliyetlerine katılmak isteyen bir spor kulübü Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunup kayıt yaptırmak zorundadır. 5253 sayılı Dernekler Kanunu’na göre kurulmuş olup futbolunu Türkiye Futbol Federasyonu’na tescil ettirmek isteyen spor kulüpleri, Federasyonun belirleyeceği kriterlere göre başvuruda bulunabilirler.

Spor salonuna hangi kurum yapar?

Gençlik ve Spor Teşkilatı: Genel Müdürlüğün, bağlı derneklerin ve il/ilçe başkanlıklarının faaliyet programlarında yer alan her düzey ve branşta düzenlenen ulusal veya uluslararası yarışmalar, kamplar, kurslar, seminerler ve benzeri gençlik ve spor faaliyetlerini,

Kosgeb Spor Salonu desteği ne kadar?

Spor salonu açmak isteyen girişimcilere 65 bin TL’ye kadar destek sağlanıyor. Bu alanda faaliyet gösteren KOBİ’ler ise KOSGEB İşletme Geliştirme Programı kapsamında 1 milyon 310 bin TL’ye kadar destek alabiliyor.

Spor salonu açmak kazançlı mı?

Bir spor salonu açmanın birçok faydası vardır. İlk olarak, kendi işinizi yapma ve kendinizi ifade etme özgürlüğüne sahip olursunuz. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdüren insanların ihtiyaçlarını karşılamak için harika bir fırsattır ve bir spor salonu açmak ekonomik olarak kazançlı bir iş olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir