İçeriğe geç

Antropolojik gözlem nedir

Antropolojik Gözlem Nedir?

Antropolojik gözlem bilimsel bir araştırma tekniği olan antropoloji alanında insanların yaşam tarzlarını anlamak için kullanılan bir yöntemdir. Bu çalışma tekniği, farklı kültürleri anlamak için kullanılır. Antropolojik gözlem, bir antropolog tarafından yapılan, gözlemci ve aktif olarak kültürün içinde olmak üzere iki farklı yaklaşım şeklinde gerçekleştirilir.

Gözlemci Yaklaşım

Gözlemci yaklaşım, antropologların kültürün içinde olmaksızın, bir kültürün yaşamını anlamaya çalışmasıdır. Bu tür bir yaklaşım, kültürün içinde olmaktan uzak olduğundan, antropologların kültürün karmaşa içerisinde gözlem yapmasını zorlaştırır. Gözlemciler, kültürün içine katılmaksızın, kültürün yaşam tarzını ve değerlerini anlamaya çalışırlar.

Aktif Yaklaşım

Aktif yaklaşım, kültürün içinde olmak ve bireylerin yaşam tarzlarının içinde olmak demektir. Antropologlar, kültürel faaliyetleri içinde olup, kültürel değerleri değerlendirerek, kültürün özünü anlamaya çalışırlar. Aktif yaklaşım, kültürel faaliyetleri içinde olmak ve kültürün yaşam tarzını anlamak için en iyi yaklaşımdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir